1 Ocak 2014 Çarşamba

Hamilelikte Çay ve Kahve Tüketimi

Hamilelikte Çay ve Kahve Tüketimi

Kahvenin içerisinde bulunan kafein ve çayın içerisinde bulunan tein maddeleri, uyarıcı ve bağımlılık yapıcı maddelerdir. Kahve tiryakisi ve çay tiryakisi olunmasına içerisindeki bağımlılık yapıcı bu maddeler neden olmaktadır. Özellikle hamilelik sürecinde uyarıcı maddelerin kullanılması bebekler açısından olumsuz etkiler oluşturmaktadır. Bunun yanında hamileliğin ilk üç aylık döneminde yararı bilinen bitki çaylarının bile tüketilmemesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Bitki çaylarının metabolik etkilerinin olması, özellikle gebeliğin ilk üç aylık döneminde düşük riskinin artması gibi bir sonucu da vardır. Hamilelik döneminde anne adaylarının özellikle su kaybı, mineral kaybı, bulantı gibi durumlar varsa maden suyu ve taze sıkılmış meyve sularının içilmesi anne adayları için en doğru olan içecek türleridir. Meyvelerin posasıyla birlikte yenerek tüketilmesinin, meyve sularının içilmesinden çok daha büyük faydaları bulunmaktadır. Hazır meyve suları yerine mutlaka taze sıkılmış mevye suları tüketmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder